Nowy edytor połączeń

Komentarze i opinie o zmianach wprowadzonych na stronie i w aplikacji.

Nowy edytor połączeń

Postprzez admin w Śro Sie 10, 2011 3:40 pm

Udostępniliśmy nową wersję edytora połączeń. Dodaliśmy w nim możliwość wczytywania linii udostępnionych wszystkim przez innych użytkowników.

Dodatkowo zmieniliśmy sposób obsługi błędów walidacji. Obecnie oznaczane kolorem czerwonym są wszystkie elementy zawierające błędy. Natomiast edytor nie pozwoli zapisać zmian tylko jeśli błąd występuje w zmodyfikowanej linia lub pakiecie. Jeśli błędy istnieją w obiektach których nie zmienialiśmy edytor pozwoli zapisać pozostałe zmiany.
admin
Site Admin
 
Posty: 1151
Dołączenie: Czw Cze 07, 2007 11:02 am

Re: Nowy edytor połączeń

Postprzez krzysztofwostal w Śro Sie 10, 2011 10:18 pm

Szkoda tylko, że edytor dalej nie spełnia wymogów dostępności – usability.
Korzystam z MMPK w pełnej wersji, ale z edytora nie mogę.
Może skoro nie da się utworzyć dostępnego edytora, dałoby się jednak w samym programie z poziomu telefonu tworzyć połączenia z 2 przesiadkami, a także grupy przystanków.
krzysztofwostal
 
Posty: 30
Dołączenie: Pią Lip 03, 2009 6:47 am
Miejscowość: Katowice

Re: Nowy edytor połączeń

Postprzez admin w Czw Sie 11, 2011 8:46 am

krzysztofwostal napisał(a):Szkoda tylko, że edytor dalej nie spełnia wymogów dostępności – usability.
Korzystam z MMPK w pełnej wersji, ale z edytora nie mogę.
Może skoro nie da się utworzyć dostępnego edytora, dałoby się jednak w samym programie z poziomu telefonu tworzyć połączenia z 2 przesiadkami, a także grupy przystanków.


Jaki dokładnie problem występuje podczas korzystania z edytora połączeń?
admin
Site Admin
 
Posty: 1151
Dołączenie: Czw Cze 07, 2007 11:02 am

Re: Nowy edytor połączeń

Postprzez krzysztofwostal w Czw Sie 11, 2011 9:34 pm

Edytor w ogóle nie jest widoczny dla programów odczytu ekranu. Sprawdzałem Na Jaws i WE, czyli najpopularniejszych w Polsce.
krzysztofwostal
 
Posty: 30
Dołączenie: Pią Lip 03, 2009 6:47 am
Miejscowość: Katowice

Re: Nowy edytor połączeń

Postprzez krzysztofwostal w Czw Sie 11, 2011 9:42 pm

krzysztofwostal napisał(a):Szkoda tylko, że edytor dalej nie spełnia wymogów dostępności – usability.


Ufff... Ale musiałem być zmęczony. Przepraszam.
Chodziło mi o Web Accessibility.
krzysztofwostal
 
Posty: 30
Dołączenie: Pią Lip 03, 2009 6:47 am
Miejscowość: Katowice

Re: Nowy edytor połączeń

Postprzez lyroy w Śro Wrz 21, 2011 9:42 am

Próbowałem dzisiaj kilkakrotnie otworzyć edytor połączeń i za każdym razem otrzymuję następujący komunikat:

Kod: Zaznacz wszystko
Błąd edytora połączeń. Wygasła sesja. Proszę ponownie się zalogować.


Oczywiście cały czas jestem poprawnie zalogowany. Już kilkakrotnie korzystałem z nowego edytora bez przeszkód. Mam zainstalowaną najnowszą wersję Javy.
Korzystam z Win 7 i IE 8.
lyroy
 
Posty: 13
Dołączenie: Nie Lip 19, 2009 10:52 am

Re: Nowy edytor połączeń

Postprzez admin w Śro Wrz 21, 2011 10:50 am

Dokonaliśmy kilku zmian.
Proszę spróbować ponownie uruchomić edytor.
admin
Site Admin
 
Posty: 1151
Dołączenie: Czw Cze 07, 2007 11:02 am

Re: Nowy edytor połączeń

Postprzez lyroy w Śro Wrz 21, 2011 8:12 pm

Jest OK. Dzięki :)
lyroy
 
Posty: 13
Dołączenie: Nie Lip 19, 2009 10:52 am

Re: Nowy edytor połączeń

Postprzez user1 w Czw Wrz 22, 2011 3:09 pm

@admin W takim razie chyba nie trzeba ponownie otwierać FS#102, mi też już działa Edytor.

A tak dla wiadomości użytkowników, to dzięki wprowadzonym zmianom sesja Edytora już nie powinna sama wygasać (aż do wylogowania ze strony), więc nie trzeba już się martwić o utratę danych.
[link:http://mobilempk.uservoice.com/forums/160035-nowe-miasta-w-mobilempk/suggestions/3115581-gop-rybnik-tychy-jaworzno-olkusz-chrzan%C3%B3w-jastrz%C4%99]Propozycja dodania do mMPK połączonego rozkładu miast: GOP, Rybnik, Tychy, Jaworzno, Olkusz, Chrzanów, Jastrzębie-Zdrój, Racibórz, Czechowice-Dziedzice, Zawiercie (miasta obsługiwane przez dawne WPK Katowice)[/link]
user1
 
Posty: 427
Dołączenie: Pią Lut 05, 2010 12:58 pm

Re: Nowy edytor połączeń

Postprzez user1 w Sob Wrz 24, 2011 4:19 pm

Niestety, znowu problem wrócił. Ponowne logowanie nic nie dało.
[link:http://mobilempk.uservoice.com/forums/160035-nowe-miasta-w-mobilempk/suggestions/3115581-gop-rybnik-tychy-jaworzno-olkusz-chrzan%C3%B3w-jastrz%C4%99]Propozycja dodania do mMPK połączonego rozkładu miast: GOP, Rybnik, Tychy, Jaworzno, Olkusz, Chrzanów, Jastrzębie-Zdrój, Racibórz, Czechowice-Dziedzice, Zawiercie (miasta obsługiwane przez dawne WPK Katowice)[/link]
user1
 
Posty: 427
Dołączenie: Pią Lut 05, 2010 12:58 pm

Re: Nowy edytor połączeń

Postprzez admin w Pon Wrz 26, 2011 9:44 am

Jak dokładnie się objawia?
Czy ktoś jeszcze ma problem z edytorem?
admin
Site Admin
 
Posty: 1151
Dołączenie: Czw Cze 07, 2007 11:02 am

Re: Nowy edytor połączeń

Postprzez user1 w Pon Wrz 26, 2011 11:05 am

Dokładnie w ten sposób:
Próbowałem dzisiaj kilkakrotnie otworzyć edytor połączeń i za każdym razem otrzymuję następujący komunikat:

Kod: Zaznacz wszystko
Błąd edytora połączeń. Wygasła sesja. Proszę ponownie się zalogować.


Problem występuje też na innym testowym koncie (na którym są chyba jakieś pakiety/linie), ale nie występuje na innym koncie, w którym nie ma pakietów/linii.
[link:http://mobilempk.uservoice.com/forums/160035-nowe-miasta-w-mobilempk/suggestions/3115581-gop-rybnik-tychy-jaworzno-olkusz-chrzan%C3%B3w-jastrz%C4%99]Propozycja dodania do mMPK połączonego rozkładu miast: GOP, Rybnik, Tychy, Jaworzno, Olkusz, Chrzanów, Jastrzębie-Zdrój, Racibórz, Czechowice-Dziedzice, Zawiercie (miasta obsługiwane przez dawne WPK Katowice)[/link]
user1
 
Posty: 427
Dołączenie: Pią Lut 05, 2010 12:58 pm


Powróć do Zmiany

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

cron