Ikona aplikacji i przystanki na żądanie

Komentarze i opinie o zmianach wprowadzonych na stronie i w aplikacji.

Ikona aplikacji i przystanki na żądanie

Postprzez admin w Śro Kwi 22, 2009 12:31 pm

W formularzu generowania aplikacji pojawiła się możliwość wyboru ikony.
Można wybrać pomiędzy małą ikonką oraz ikona 48x48.
Z dużą ikona był taki problem, że w starszym modelach telefonów nie wyświetlała się.
Obecnie można wybrać jaką ikonę ma mieć aplikacja i dzięki temu użytkownicy starszych i nowszych modeli telefonów powinni być zadowoleni.

Dodatkowo a aplikacji pojawiły się informacje o przystankach na żądanie oraz przystankach alternatywnych.
Przystanki na żądanie oznaczone są literami (NŻ) - na końcu nazwy przystanku.
Natomiast przystanki alternatywne na początku nazwy maja znak + (plus).
Przystanki alternatywne są to przystanki na których autobus nie zawsze się zatrzymuje.

Dane te w celach testowych zostały dodane go rozkładu GOP'u, ale będą sukcesywnie dodawane do pozostałych miast.
admin
Site Admin
 
Posty: 1151
Dołączenie: Czw Cze 07, 2007 11:02 am

Re: Ikona aplikacji i przystanki na żądanie

Postprzez lass w Pią Kwi 24, 2009 8:09 am

Nie wiem jak to wygląda dla innych miast, ale dla Krakowa wybranie "Rozkład przystanku" dla przystanku oznaczonego (NZ) powoduje błąd: java.lang.ArrayIndexOutOfBBoundException.
lass
 
Posty: 67
Dołączenie: Pon Mar 31, 2008 7:52 am

Re: Ikona aplikacji i przystanki na żądanie

Postprzez admin w Pią Kwi 24, 2009 8:40 am

Faktycznie w aplikacji jest błąd.
Postaram się go jak najszybciej poprawić.
admin
Site Admin
 
Posty: 1151
Dołączenie: Czw Cze 07, 2007 11:02 am

Re: Ikona aplikacji i przystanki na żądanie

Postprzez admin w Pią Kwi 24, 2009 5:45 pm

Błąd został już naprawiony (wersja 2.02.19).
Zapraszam do testowania.
admin
Site Admin
 
Posty: 1151
Dołączenie: Czw Cze 07, 2007 11:02 am

Re: Ikona aplikacji i przystanki na żądanie

Postprzez arni_pit w Sob Kwi 25, 2009 5:42 pm

Ja mam takie problemy
1. Nowa ikonka większa źle się wyświetla :/ na Nokia N70
Image
2. W połączeniach powtarza się najbliższy autobus lub tramwaj
Image
arni_pit
 
Posty: 3
Dołączenie: Czw Cze 05, 2008 10:10 pm

Re: Ikona aplikacji i przystanki na żądanie

Postprzez admin w Pon Kwi 27, 2009 8:50 pm

Dzięki za informacje.
Odnośnie ikony to niebawem pojawi się nowa ikona.
Mam pytanie co do powtarzających się autobusów - czy nie jest tam, że są to 2 różne kierunku odjeżdżające o tej samej porze?
admin
Site Admin
 
Posty: 1151
Dołączenie: Czw Cze 07, 2007 11:02 am

Re: Ikona aplikacji i przystanki na żądanie

Postprzez arni_pit w Pon Kwi 27, 2009 9:25 pm

To ja dziękuje że odpowiedziałeś :)
Co do kierunków jak widać na obrazku kierunek jest określony od Ślicznej [ borowska ] -> PKP wiec jest to kopia jednego autobusu

Ps. Mam propozycje może dodajcie do programu tam gdzie się wpisuje nazwy przystanku dodatkowa tabelkę gdzie by były ostatnio wpisywane przystanki
arni_pit
 
Posty: 3
Dołączenie: Czw Cze 05, 2008 10:10 pm

Re: Ikona aplikacji i przystanki na żądanie

Postprzez bartosz.w w Wto Kwi 28, 2009 12:08 pm

admin napisał(a):W formularzu generowania aplikacji pojawiła się możliwość wyboru ikony.
Można wybrać pomiędzy małą ikonką oraz ikona 48x48.
Z dużą ikona był taki problem, że w starszym modelach telefonów nie wyświetlała się.
Obecnie można wybrać jaką ikonę ma mieć aplikacja i dzięki temu użytkownicy starszych i nowszych modeli telefonów powinni być zadowoleni.


Proszę o uwzględnienie tych zmian także w formatkach, które umieszczane są na zewnętrznych stronach (w iframe) :-)
bartosz.w
 
Posty: 22
Dołączenie: Pon Gru 29, 2008 4:44 pm

Re: Ikona aplikacji i przystanki na żądanie

Postprzez admin w Śro Maj 06, 2009 7:20 pm

arni_pit napisał(a):Ja mam takie problemy
1. Nowa ikonka większa źle się wyświetla :/ na Nokia N70


Jakiś czas temu zmodyfikowałem ikonę.
Proszę o informację czy teraz wygląda lepiej.
admin
Site Admin
 
Posty: 1151
Dołączenie: Czw Cze 07, 2007 11:02 am

Re: Ikona aplikacji i przystanki na żądanie

Postprzez telar w Pon Cze 15, 2009 9:53 pm

Niestety w rozkładzie jazdy dla Warszawy najnowsza wersja aplikacji nie wyświetla "NŻ" przy przystankach na żądanie.
telar
 
Posty: 16
Dołączenie: Śro Sty 28, 2009 1:16 am


Powróć do Zmiany

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

cron