Śledzenie konkretnego autobusu?

Uwagi odnośnie usprawnienia działanie aplikacji (wersja JAVA).

Śledzenie konkretnego autobusu?

Postprzez WRonX w Wto Cze 16, 2009 5:18 pm

Czesc.

Nie wiem, czy temat byl juz poruszany, przynajmniej na pierwszej stronie listy tematow nie znalazlem niczego podobnego, jesli nie liczyc watku
viewtopic.php?f=5&t=473
Bardzo przydatna dla mnie funkcja byloby sledzenie konkretnego autobusu. Wybieram rozklad linii, godzine i minute, po czym przewijam kolejne przystanki linii dla tego kursu, uzyskujac informacje, o ktorej dokladnie bede na kolejnych przystankach, jesli wsiade o danej godzinie na wybranym przystanku.

Adminie, da sie? :)
WRonX
 
Posty: 1
Dołączenie: Wto Cze 16, 2009 5:13 pm

Re: Śledzenie konkretnego autobusu?

Postprzez andrzej52 w Wto Cze 16, 2009 8:27 pm

Popieram przydała by się taka opcja. Czy ją dodacie Adminie ? :D
andrzej52
 
Posty: 6
Dołączenie: Nie Mar 29, 2009 12:32 pm

Re: Śledzenie konkretnego autobusu?

Postprzez pawelooss w Wto Cze 16, 2009 10:02 pm

Podbijam, popieram i bardzo proszę. :D
pawelooss
 
Posty: 55
Dołączenie: Czw Lis 20, 2008 6:34 pm
Miejscowość: Ruda Śląska

Re: Śledzenie konkretnego autobusu?

Postprzez admin w Śro Cze 17, 2009 9:10 am

Faktycznie, funkcja bardzo przydatna.
Postaram się ja w miarę szybko dodać.
admin
Site Admin
 
Posty: 1151
Dołączenie: Czw Cze 07, 2007 11:02 am

Re: Śledzenie konkretnego autobusu?

Postprzez -=tex=- w Nie Cze 21, 2009 11:44 pm

Popieram, czekam z niecierpliwością.
"Gdy Chelsea wygrywa cieszą się jej kibice, zaś gdy przegrywa cieszy się cały świat."
Moderator -=tex=-
-=tex=-
 
Posty: 127
Dołączenie: Czw Lip 10, 2008 3:13 pm
Miejscowość: Warszawa

Re: Śledzenie konkretnego autobusu?

Postprzez MarCo w Wto Cze 23, 2009 10:17 pm

I najlepiej jakby sie dało też przystanki "cofać" (na danym przystanku jest o tej godzinie to o której muszę wsiąść w niego na innym przystanku) ;)
A może najprościej byłoby zrobić całą listę przystanków z podanymi czasami?
...
10:15 przystanek -2
10:17 przystanek -1
10:18 przystanek bieżący (wybrany) najlepiej pogrubiony
10:21 przystanek +1
10:23 przystanek +2
...
MarCo
 
Posty: 13
Dołączenie: Pon Maj 05, 2008 8:43 pm

Re: Śledzenie konkretnego autobusu?

Postprzez admin w Śro Lip 01, 2009 1:17 pm

Zgodnie z prośbą dodałem funkcję pozwalająca wyświetlić godziny odjazdu z poszczególnych przystanków dla wybranego kursu. Aby je wyświetlić podczas przeglądania rozkładu jazdy na wybranym przystanku należy wybrać z menu polecenie 'Pokaż cały kurs'. Funkcja ta pozwoli sprawdzić o której godzinie dotrzemy do docelowego przystanku.
admin
Site Admin
 
Posty: 1151
Dołączenie: Czw Cze 07, 2007 11:02 am

Re: Śledzenie konkretnego autobusu?

Postprzez -=tex=- w Czw Lip 02, 2009 12:47 pm

Extra. Bardzo się ciesze że ta funkcja została dodana.
Peace...
"Gdy Chelsea wygrywa cieszą się jej kibice, zaś gdy przegrywa cieszy się cały świat."
Moderator -=tex=-
-=tex=-
 
Posty: 127
Dołączenie: Czw Lip 10, 2008 3:13 pm
Miejscowość: Warszawa

Re: Śledzenie konkretnego autobusu?

Postprzez pawelooss w Czw Lip 02, 2009 6:43 pm

Jeśli dałoby się to też sprawdzać z innych miejsc, np. Połączeń, to już byłby w ogóle wypas. <prosi> ;)
pawelooss
 
Posty: 55
Dołączenie: Czw Lis 20, 2008 6:34 pm
Miejscowość: Ruda Śląska

Re: Śledzenie konkretnego autobusu?

Postprzez lynx w Pią Lip 03, 2009 10:53 pm

Opcja bardzo przydatna. Na emulatorze działa super, niestety nie wiadomo dlaczego (a właściwie wiadomo - bo to jest dziwny telefon) na LG KG800 w ogóle nie wyświetla się taka opcja. Na emulatorze mam "Pokaż cały kurs", "Rozkład przystanku", "Opis symboli" itd., w telefonie tylko "Rozkład przystanku", "Opis symboli" itd. Opcji "Pokaż cały kurs" brak na liście.
Pozdrawiam.
lynx
 
Posty: 7
Dołączenie: Nie Sty 11, 2009 7:27 pm

Re: Śledzenie konkretnego autobusu?

Postprzez admin w Sob Lip 04, 2009 11:54 am

Opcja "Pokaż cały kurs" jest przypisana do przycinku wyboru.
Proszę spróbować nacisnąć ten duży kwadratowy przycisk z napisem "OK".
admin
Site Admin
 
Posty: 1151
Dołączenie: Czw Cze 07, 2007 11:02 am

Re: Śledzenie konkretnego autobusu?

Postprzez lynx w Sob Lip 04, 2009 1:48 pm

W telefonie przycisk OK wybiera pierwszą z opcji czyli "Rozkład przystanku" (nie wiem dlaczego tak się dzieje). Na emulatorze wszystko normalnie - opcja "Pokaż cały kurs" jest dostępna na liście jako pierwsza i to ją wybiera przycisk OK. Nie wiem jak to dokładnie Pan zaprogramował w kodzie - czy do przycisku wyboru (OK) przypisana jest konkretnie opcja "Pokaż cały kurs", czy pierwsza opcja z listy. Zachowanie telefonu wskazywało by że pierwsza opcja z listy. Dlaczego KG800 nie wyświetla tej pozycji - nie mam pojęcia. Telefon ten (a napewno sztuka którą ja mam) przy javie zachowuje się bardzo dziwnie - np. podczas instalacji jakiejkolwiek aplikacji muszę mieć ustawiony język na angielski. Może być że w późniejszych wersjach firmwaru (jeśli istnieją) poprawiono jakieś błędy związane z obsługą javy - niestety nie znalazłem sposobu na zmianę oprogramowania w warunkach domowych.
(Dla jasności OK naciskam na planszy z godzinami odjazdów)
Pozdrawiam.
lynx
 
Posty: 7
Dołączenie: Nie Sty 11, 2009 7:27 pm

Re: Śledzenie konkretnego autobusu?

Postprzez MarCo w Sob Lip 11, 2009 8:43 am

admin napisał(a):Zgodnie z prośbą dodałem funkcję pozwalająca wyświetlić godziny odjazdu z poszczególnych przystanków dla wybranego kursu. Aby je wyświetlić podczas przeglądania rozkładu jazdy na wybranym przystanku należy wybrać z menu polecenie 'Pokaż cały kurs'. Funkcja ta pozwoli sprawdzić o której godzinie dotrzemy do docelowego przystanku.


No rewelacja! Wielkie dzięki! Tego naprawdę brakowało.
A tak sobie myślę, że skoro taka opcja już jest to może dałoby się jeszcze po wybraniu docelowego przystanku wyświetlić bezpośrednio odjazdy z niego? ;)
MarCo
 
Posty: 13
Dołączenie: Pon Maj 05, 2008 8:43 pm


Powróć do Propozycje modyfikacji aplikacji (wersja JAVA)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

cron